Dark mode


A+ | Скинути | A-
Галушки: рецепт тіста, як правильно готувати та з чим подати
Галушки: рецепт тіста, як правильно готувати та з чим подати
Наша українська кухня славиться своєю різноманітністю та смачними стравами, а серед них особливе місце займають галушки.

Історія галушок налічує сотні років. Вони виникли як простий, але ситний вид харчування. Перші галушки готували з прісного тіста та води, але з часом почали додаватися нові інгредієнти й рецепт галушок змінився.

Зараз українська кухня має безліч варіантів галушок, і майже кожен регіон має свій унікальний рецепт або схожу страву. Рецепт тіста для галушок може буди на основі борошна або картоплі. Готують їх із додаванням сиру, манної крупи.

Як приготувати галушки щоб вийшли смачні та апетитні, а також із чим подати – читайте нижче.

Галушки – рецепт приготування

Традиційно заправляють галушки шкварками зі смаженою цибулею. Ми ж ділимося сучасним рецептом подачі галушок з соусом на основі м’ясного фаршу.

Інгредієнти:

Тісто на галушки:

борошно – 220 г

кефір – 100 мл

яйце – 1 шт.

сода – 2 г

сіль – пару дрібок

Для соусу:

м’ясний фарш – 250 г

цибулина – 1 шт.

томатна паста – 1 ст. л.

часник – 1 зубок

сіль, паприка, мелений чорний перець – до смаку

олія – для смаження

Галушки рецепт тіста:

У миску виливаємо кефір, додаємо соду та перемішуємо.

Потім додаємо яйце, сіль і ще раз гарно перемішуємо.

Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Тісто загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Тісто ділимо на 2-3 частини. Розкачуємо тонкі ковбаски й нарізаємо на шматочки або просто відщипуємо шматочки приблизно однакового розміру.

Варимо галушки в киплячій підсоленій воді до готовності (близько 3 хвилин після закипання води).

Воду зливаємо, додаємо до галушок шматочок вершкового масла і перемішуємо. Це треба зробити для того, щоб галушки не злиплися.

Подаємо галушки гарячими з підсмажкою або томатно-м’ясним соусом.

Рецепт соусу:

Почищену цибулину нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії близько 5 хвилин.

Додаємо фарш і готуємо до готовності фаршу.

Потім додаємо томатну пасту розведену в 0,5 склянці води та усі спеції, перемішуємо.

Соус доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Готуючи автентичні українські страви, ми передаємо традиції наступним поколінням. Готуймо разом і все вийде смачно та апетитно!

Читайте також

Сальтисон: старовинний рецепт зі свинини та яловичини

Фото: Depositphotos

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10742
Опубліковано: 27.04.24