Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Косівщині водій “Форда” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу
На Косівщині водій “Форда” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу
Косівський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 червня 2023 року у селі Кобаки Косівського району. Близько 16:20 на вулиці Лісна водій автомобіля “Форд Ескорт” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металевий стовп огорожі приватного господарства.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився. Пояснив, що уже після автопригоди випив літр пива, а також кілька склянок горілки.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному з двох випадків водій “Форда” не визнав своєї провини, переконував, що внаслідок зіткнення з огорожею нікому збитків не було завдано. Однак для судді такі аргументи виявилися не надто переконливими.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Ескорт” визнати винним у вчиненні порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Також суд постановив водія “Форда” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім двох штрафів порушник ще має двічі сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також – Колаген у догляді: молодість настане чи ні?

The post На Косівщині водій “Форда” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу first appeared on Новини Івано-Франківщини - Панорама.

Всі новини від: panorama.if.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 31349
Опубліковано: 22.01.24