Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві нагородили службових собак — церемонія «Чотирилапі захисники»
У Києві нагородили службових собак — церемонія «Чотирилапі захисники»
Про це повідомив Укрінформ.

«Через рашистську агресію нам довелось скасувати усі наші виставки, безліч інших кінологічних заходів. Натомість наша Спілка зосередилась на підтримці клубів і наших членів, а ще на підготовці робочих собак для наших силових структур, аби вони допомагали нашим воїнам наближати перемогу. І серед таких чотирилапих помічників є чимало героїв, які кожного дня рятують життя людей і на фронті, і в тилу»

Під час церемонії 23 службових собаки, які проходять службу в органах сектору безпеки і оборони України, отримали почесні нагороди. Відзнаки вручали у чотирьох номнаціях: «Пошук вибухових речовин», «Собака спеціального призначення», «Пошук наркотичних засобів», «За врятоване життя».

До нагородження були запрошені службові собаки зі своїми кінологами з 10 органів державної влади сектору безпеки та оборони, які беруть активну участь у порятунку людей та захисті країни.

«Кінологічна спілка України» - українська громадська кінологічна організація, створена у 1990 році з метою популяризації чистопородного розведення собак, а також приведення національної кінології до визнання міжнародною кінологічною спільнотою. У 2022 році КСУ провела першу церемонію нагородження собак, які проходять службу в лавах державних органах сектору безпеки і оборони. Тоді відзначено було 10 собак, зокрема, і відомого пса Патрона.

Читайте також: Пес Патрон та “Укрпошта” допомогли у відновленні вольєрів у Гостомельському притулку внаслідок обстрілів

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 55868
Опубліковано: 20.10.23