Dark mode


A+ | Скинути | A-
Затримано киянку за спробу підкупу слідчої, аби допомогти родичу уникнути справи про крадіжку
Затримано киянку за спробу підкупу слідчої, аби допомогти родичу уникнути справи про крадіжку
Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру 47-річній мешканці міста Києва, яку викрили при наданні неправомірної вигоди поліцейській за закриття кримінального провадження (ч. 3 ст. 369 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, жінка, яка надала хабар, є родичкою підозрюваного у крадіжці з супермаркету.

Чоловіка викрили «на гарячому» з викраденим товаром на 1 тис 700 грн. При цьому при огляді у нього виявили грошові кошти у сумі близько 14 000 гривень.

Задля уникнення родичем кримінальної відповідальності, жінка почала пропонувати слідчій за $3000 «вирішити питання» про закриття кримінального провадження шляхом цілеспрямованого пропуску строків досудового розслідування. Поліцейська одразу повідомила про корупційну пропозицію співробітникам внутрішньої безпеки НПУ.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували факти пропозиції неправомірної вигоди та затримали хабародавицю безпосередньо під час передачі обумовленої суми коштів. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Читайте також: На Київщині спіймали прокурора, який хотів хабар у $45 000 за закриття двох кримінальних проваджень

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у Києві судитимуть чотирьох водіїв, які пропонували хабарі поліцейським.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 58261
Опубліковано: 22.10.23