Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Чабанах Київської області місцева влада вирішила зробити ремонт дороги за ?5,5 млн
У Чабанах Київської області місцева влада вирішила зробити ремонт дороги за ?5,5 млн
Про це стало відомо завдяки місцевим активістам та тендеру Prozorro.

Місцеві активісти вважають, що потреба в цих робота по будівництву тротуару не актуальна, а є нагальна потреба - у фінансуванні ЗСУ.

Вартість робіт існуючого тротуару (в ГЕНПЛАНІ ТРОТУАР НЕ ЗАЗНАЧЕНИЙ) завищена більш ніж на 3 млн грн. Актуальні чи ні такі роботи насьогодні вирішувати має громада, а не купка зажерливих депутатів селищної ради.

В підсумку, попри критику та протидію Громади, тендер був завершений, а підсумкова вартість складає майже 5.5 млн грн.

18 жовтня 2023 року Державна аудиторська служба розпочала фінансовий моніторинг – перевірку, а 23 жовтня 2023 року вже повторно звертається вже із уточненими питаннями.

«Відповідно до норм статті 351-1 Кримінального кодексу України за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю, зокрема за невиконання службовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації, встановлена кримінальна відповідальність.»

Що вимагає Держаудитслужба від посадовців Чабанівської селищної ради:

Яким чином і на підставі яких документів здійснено обґрунтування розміру, технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та визначено його очікувану вартість?

Надайте посилання на сторінку власного вебсайту на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі відповідно до вимог пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами).

Надати підтвердження наявності техніки та матеріально – технічної бази або оренди в підрядника, враховуючи те що подана довідка не відповідає вимогам до необхідних і не поданих в повному обсязі документів..

Не долучена до документів інформація, яким чином ТОВ СП БК "Архімед" виконав вимогу щодо підтвердження балансу коштів: не долучені звіти про фінанси, не долучені звіти про рух грошових коштів за останні 2 звітних періоди, при тому, що ТОВ «Архімед» в поданих документах про вищезазначене подав пусті бланки з прочерками.

Надати довідку чи вносив ТОВ «Архімед» перед тендером 0.5% від вартості тендеру. В поданих ДОКУМЕНТАХ ця інформація відсутня.

І в Києві, і в області, зокрема в сел. Чабани сумнівні тендерні закупівлі, які точно не на часі, продовжують реалізовуватись.

Раніше Хрещатик писав , що під Київрадою вже третій протестний мітинг за останні тижні — ЗА додаткове фінансування ЗСУ і ПРОТИ перекладання бруківки.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 45857
Опубліковано: 24.10.23