Dark mode


A+ | Скинути | A-
В/ч Києва та області преміювали підлеглих на понад ₴66 млн "бойових" під час служби в тилу — Міноборони
В/ч Києва та області преміювали підлеглих на понад ₴66 млн "бойових" під час служби в тилу — Міноборони
Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Служба внутрішнього аудиту Міноборони вибірково перевірила приблизно 40 військових частин та встановила, що більш як 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували жодних бойових завдань. Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо. Замміністра оборони України Юрій Джигир

Читайте також: Схема виплат "мертвим душам" — колишнє керівництво ритуальної служби підозрюється у розкраданні ₴32 млн

Перевірки виявили, що командири деяких військових частин занадто вільно тлумачили такі терміни, як «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання», і виплачували додаткову винагороду на свій розсуд.

В одному з випадків вдалося з’ясувати, що військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області вже за кілька місяців після відступу росіян, чомусь виплатили щомісячну доплату у 100 тисяч. Загальна сума виплат за період з вересня до грудня 2022-го року склала 6,5 мільйони гривень, хоча до переліку районів ведення бойових дій Київська область вже не належала.

Командир іншої військової частини видав наказ на виплату додаткової винагороди військовослужбовцям, які перебували у пункті постійної дислокації в Києві та виконували щоденні завдання за своїми посадами. Таким чином юридична служба, відділення персоналу, стройова частина, відділення планування, логістики, морально-психологічного забезпечення, а також військовослужбовці фінансово-економічної служби, служби охорони державної таємниці та інший «підпорядкований особовий склад» отримували додаткові виплати. Виконання бойових завдань цими підрозділами не передбачене. У підсумку Служба внутрішнього аудиту встановила зайве використання майже 60 мільйонів гривень з бюджету.

Міністерство оборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб відновити справедливість: виплати додаткової винагороди мають отримувати лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Раніше стало відомо, що військові Нацгвардії, які збивають БПЛА і ракети на Київщині, заявляють про недоплати.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 44376
Опубліковано: 31.10.23