Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кардіохірурги інституту Шалімова провели унікальну операцію на серці
Кардіохірурги інституту Шалімова провели унікальну операцію на серці
Як розповіли у Національному науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова, вперше в стінах  сумісно фахівцями відділу трансплантації та хірургії серця і відділу торако-абдомінальної хірургії виконано торакоскопічне кліпування вушка лівого передсердя 

У відділ трансплантації та хірургії серця поступила пацієнтка зі скаргами на наявність задишки, відчуття перебоїв у роботі  серця, з її анамнезу було відомо про двічі перенесене гостре порушення мозкового кровообігу та тривало існуючу фібриляцію передсердь.

В ході клінічного та інструментального дообстеження нашими фахівцями виявлено тромботичні нашарування у вушці лівого передсердя.

Тривало існуючі порушення ритму у вигляді фібриляції передсердь можуть призводити до різноманітних тромбоемболічних ускладнень, зокрема інсульту. Єдиний метод профілактики таких ускладнень – ізолювати тромби у вушці лівого передсердя для попередження їх міграції.

Завдяки мультидисциплінарному підходу та технічним можливостям нашого Центру, одночасно дві бригади хірурги провели пацієнтці торакоскопічне кліпування вушка лівого передсердя.

Перевагою втручання є мініінвазивність та малотравматичність процедури– операція виконується через розрізи розміром до 1 см в ділянках анатомічних складок із досягненням максимального косметичного ефекту. Завдяки такій методиці тривалість перебування пацієнта в операційній мінімальна, відповідно, й реабілітація – максимально швидка.

Читайте також: Військовий, якому в столичному медзакладі хірурги дістали із серця уламок 7 мм — йде на поправку

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26888
Опубліковано: 22.11.23