Dark mode


A+ | Скинути | A-
Суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту Києва, хочуть взяти на поруки
Суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту Києва, хочуть взяти на поруки
25 травня 2023 року, за три хвилини до комендантської години, він збив тальнівця, нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпості (Берестейський проспект – в’їзд у Київ із Житомирської траси). Від удару чоловіка відкинуло на 30 метрів. Він головою пробив лобове скло й миттєво помер. Водія відразу ж затримали, у його машині знайшли недопиту пляшку віскі.

Журналісти газети «Новий Дзвін» поспілкувалися зі старшим братом Вадима Бондаренка Олександром і розпитали його про хід судового засідання, яке відбулося 22 листопада 2023 року, на якому заслухали потерпілих.

Першим на судовому засіданні виступив військовослужбовець Валерій Бондаренко, батько загиблого. Він розповів, що обидва воювали з 2022 року, спілкувалися майже щодня, останній раз – за день до аварії.

Я знаходився в зоні бойових дій. Мені зателефонував старший син Саша й повідомив, що Вадима вбив хмільний суддя. Мене й досі тіпає, що моєї дитини більше немає. У сина були свої плани на життя. Зокрема, поїхати до Іспанії, щоб заробити грошей для сім’ї. Там уже на нього чекала робота, але всі задуми зруйнувала війна.

Говорив тихо, на питання судді Івана Бандури й прокурора відповідав, дивлячись їм прямо у вічі. Коли питання ставив обвинувачений Олексій Тандир, не повертав до нього голови. Батько розповідав про дитинство загиблого сина, захоплення футболом та риболовлею, знайомство й одруження з Анною, плани на майбутнє.

Слідство наполягає, що п’яний суддя мчав через блокпост у комендантську годину на швидкості 100 кілометрів. Обвинувачений це заперечує, наполягаючи на своєму: Вадим не мав перебувати посеред дороги. Всупереч інструкції, на проїжджу частину перекрити ліву смугу його відправив командир.

Після батька свідчив Олександр, старший брат загиблого. Говорив, стримуючи сльози:

–Я тоді працював у нічну зміну. О пів на другу ночі мені зателефонував працівник військової частини й повідомив, що брат загинув у ДТП від тяжких травм. О шостій годині я з автовокзалу повідомив про трагедію батькові. Уперше в житті почув, як плаче тато.

Саша Бондаренко розповідає, що автобусом негайно вирушив до Тального.

–Телефонували друзі Вадима, його дружина й мама. Вона запитала: «Чому мені дзвонять і кажуть, що Вадима збила машина на смерть?». Я відповідаю: «Будь удома, нікуди не йди, приїду й усе розкажу». Дорогою жив думками: як це сказати? Мені назустріч вийшла моя мама. Перше питання: «Це правда, що Вадим помер?» Крик моєї мами… Страшний, чорний день у житті. Я ходив і молив Бога, щоб його пережити.

У кінці засідання стало відомо, що в залі присутні двоє чоловіків, які хочуть узяти Тандира на поруки. Суддя Іван Бандура пообіцяв розглянути заяву наступного разу, тому що не минуло й місяця з моменту продовження запобіжного заходу. Заяву підписали шість поручителів, а на засідання прибуло двоє.

–Наступного разу прибудете всі, – звернувся суддя Бандура до поручителів, – і ми розглянемо позицію кожного.

На судовому засіданні, що відбудеться 4 грудня 2023 року, очікується допит вдови нацгвардійця Анни Бондаренко. Родина вирішила, що його мати Олена на судове засідання з’являтися не буде.

Справа смертельного ДТП на блокпосту, внаслідок якого загинув 23-річний нацгвардієць — екс-судді продовжили арешт ще на 60 діб

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 49007
Опубліковано: 27.11.23