Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Вишневому ремонтуватимуть ліцей "Ідеал" за ₴157,3 млн
У Вишневому ремонтуватимуть ліцей "Ідеал" за ₴157,3 млн
За умовами тендеру, компанія-переможець має зрубати тополі та викорчувати пні, зробити мурування стін та перегородок навчального та спортивного корпусів, встановити сучасні двері й вікна та змонтувати вітражі. 

Згідно зі стандартами у навчальному приміщенні має бути протипожежна сигналізація, система оповіщення та сховище із димовидаленням та освітленням. Крім цього у сховищі встановлять 76 двоярусних армійських ліжок, 5 парт та 3 стільці.

Нагадаємо, що у січні цього року тоді ще голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що в ліцеї облаштували сучасне укриття з партами, шафами та проєктором. У ньому є декілька кімнат та санвузли. Проте для всіх учнів цього було недостатньо.

У приміщенні ліцею мають зробити сучасні туалети та душові, змонтувати ліфт та покрівлю з вітробар’єром та пароізоляцією. В тендерній документації вказано, що у ліцеї має бути естрадна сцена. Підлогу у корпусах мають викласти тактильною білою плиткою та плиткою із шороховатою поверхнею. Крім цього мають улаштувати на підлозі лінолеум комерційного класу Grabo Standart Fresh та лінолеум типу Tarett.

В навчальних класах, коридорах та актовому залі мають буди змонтовані підвісні стелі. У костюмерній, роздягальні та класу хореографії зроблять поліпшене фарбування стін, а для внутрішнього облицювання використають керамічну плитку. Індивідуальні теплові пункти утеплять та зроблять пароізоляцію.

Приміщення ліцею теж утеплять, облаштують гідроізоляцію та замінять комунікації. Для комфорту учнів та вчителів змонтують систему вентиляції у всіх приміщеннях, в тому числі й у сховищі. Також не забудуть про обігрів, сучасне освітлення та прокладення кабелю інтернету з встановленням маршрутизаторів.

Для актового залу та коридорів навчального корпусу куплять меблі та встановлять звукове обладнання. Це має бути 1 електроакустичний пульт та 20 гучномовців або звукових колонок. Коли всі основні роботи закінчать, перед ліцеєм улаштують 2386,8 м кв. геотекстилю та зроблять пішохідні доріжки. Також висадять 40 кущів барбарису, 10 кущів бузку, 18 кленів, 16 берез і 9 туй.

Зелену зону засіють партерними, мавританськими та звичайними газонами. Цікаво, що на благоустрій внутрішньодворової території навчального закладу у вересні цього року уклали контракт на 2,3 млн грн. 

На спортивному полі покладуть спеціальний геотекстиль та улаштують штучний газон. Окремо зроблять бігові доріжки, встановлять 13 спортивних комплексів, 6, рукоходів та 4 брусів. Навчальну зону огородять, а на фасаді зроблять мурал. Для кабінетів куплять 9 інтерактивних дошок з проєкторами, 2 лінгафонні кабінети, 1 комп’ютерний клас з 15 ноутами для учнів та 1 для вчителя та ще один комп’ютерний комплекс з планшетами. За даними Prozorro, нещодавно ліцей уклав угоду на закупівлю меблів на 1,4 млн грн. 

Читайте також: На Київщині відновили ще одну школу в рамках європейської програми відновлення

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 679374
Опубліковано: 05.12.23