Dark mode


A+ | Скинути | A-
Столична прокуратура вимагає знести гараж самовільно зведений на ділянці вартістю понад ?54 млн
Столична прокуратура вимагає знести гараж самовільно зведений на ділянці вартістю понад ?54 млн
Київська міська прокуратура звернулася до суду щодо скасування права власності на  гараж самочинно збудований на території комунальної земельної ділянки на проспекті Бажана, загальною площею 1,4469 га, вартістю понад 54 млн грн. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що державну реєстрацію на гараж площею 35,2 кв.м., розташований на території обслуговуючого гаражного кооперативу, здійснила фізична особа. Це було зроблено за відсутності всіх передбачених для такої реєстрації документів: відомостей про прийняття в експлуатацію та присвоєння об'єкту адреси.

«В подальшому, через наявність зазначеного гаража на комунальній ділянці, за заявою гаражного кооперативу сформовано земельну ділянку площею 1,4469 га та присвоєно кадастровий номер у Державному земельному кадастрі», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі з'ясували, що кооператив у квітні 2023 року звернувся до Київської міської ради з клопотанням про відведення всієї земельної ділянки поза аукціоном. Приводом був зведений гараж.

Читайте також: Рішенням суду громаді Києва повернули земельну ділянку на Трухановому острові

Правоохоронці вимагають скасувати рішення про державну реєстрацію права власності, повернути земельну ділянку у комунальну власність міста, знести гараж та скасувати у Державному земельному кадастрі запис про державну реєстрацію землі.

Дарницький районний суд Києва відкрив провадження, підготовче судове засідання призначено на 16 січня 2024 року, підсумували у прокуратурі.

Раніше повідомлялось: У власність Києва повернули землю на Лисій горі, де планували незаконне будівництво — прокуратура

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 535827
Опубліковано: 07.12.23