Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві планують відремонтувати за ₴52,7 млн пошкоджений на початку війни шляхопровід біля ст.м. "Берестейська"
У Києві планують відремонтувати за ₴52,7 млн пошкоджений на початку війни шляхопровід біля ст.м. "Берестейська"
На початку повномасштабного вторгнення росії цей транспортний об'єкт зазнав пошкоджень, однак чи саме це стало причиною ремонтних робіт – в опублікованих документах не вказано. Як би там не було, вартість ремонту суттєва – 52,75 млн гривень, а триватимуть роботи більше року.

Як передає Київвлада, про це стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 27 листопада 2023 року КП "Київавтошляхміст" (*) уклало з ТОВ “Компанія “Командор” (**) договір на виконання протиаварійних заходів на трамвайному шляхопроводі на перетині вулиць Дегтярівської та Василенка з проспектом Берестейським (колишнім Перемоги) біля станції метро “Берестейська”. Ціна договору склала 52,75 млн гривень. У договорі зазначено, що роботи замовили “у зв’язку з ознаками загрозливого руйнування та консервації технічного стану шляхопроводу”. За умовами угоди, до кінця грудня 2024 року підрядник повинен буде організувати дорожній рух на період виконання робіт, відремонтувати деформаційні шви, поверхні бетонних опор, прогонових будов та мостового полотна, улаштувати водовідведення та гідроізоляцію, а також відновити благоустрій.

Бажаючих позмагатися за вказаний підряд, крім ТОВ “Компанія “Командор”, більше не знайшлося, тому з цієї фірмою і уклали договір.

Зазначимо, що у 2021 році зі шляхопроводу біля метро "Берестейська" обвалився бетон. Тоді комунальники стверджували, що це сталося через зіткнення вантажівки з конструкціями шляхопроводу.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення – 26 лютого 2022 року – шляхопровід над Берестейським проспектом зазнав пошкоджень внаслідок спроби ворога атакувати розташовану поруч військову частину Генштабу ЗСУ.

Раніше повідомлялось, що у Києві сталася ДТП на Берестейському проспекті. А також, стало відомо, що у Києві обмежать рух біля станції метро "Берестейська" на п'ять днів.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 560714
Опубліковано: 07.12.23