Dark mode


A+ | Скинути | A-
Рада підтримала переспрямування військового ПДФО до держбюджету на оборону
Рада підтримала переспрямування військового ПДФО до держбюджету на оборону
Верховна Рада голосами 253 нардепів ухвалила у повторному другому читанні та в цілому законопроєкт №10037 щодо переспрямування так званого військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів до державного.

Загалом йдеться про 214,7 млрд грн, які підуть переважно на виробництво дронів та боєприпасів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року військовий ПДФО спрямовуватиметься до державного бюджету в пропорції 50% на 50% – ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

А протягом 2024 року військовий ПДФО розподілятиметься таким чином: 45% – на дрони (прогноз 43+ млрд грн), 45% – на виробництво боєприпасів та зброї (43+ млрд грн) та 10% – розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

Окрім того, як пояснила народна депутатка Роксолана Підласа, акциз на дороги у 2024 році (окрім місцевої частини 13,44%) спрямовуватимуться в загальний фонд державного бюджету, ці кошти теж підуть на потреби оборони.

Наприкінці вересня Кабінет міністрів подав законопроєкт, яким пропонував військовий ПДФО – податок, який держава сплачує за військових, – спрямувати на закупівлю техніки та власне виробництво зброї.

Читайте також

Кабмін знайшов нове джерело фінансування для виробництва власної зброї

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9225
Опубліковано: 08.11.23