Dark mode


A+ | Скинути | A-
Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині
Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині
Українським військовим вдалося закріпитися на декількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини.

На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку Силам оборони вдалося закріпитися на декількох плацдармах. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 17 листопада.

Зазначається, що українські військові продовжують утримувати займані рубежі, відбили шість атак росіян, проводять заходи щодо розширення займаного плацдарму.

Загалом оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 53 бойових зіткнення. На Куп’янському напрямку ворог безуспішно вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки Харківської області. 

На Бахмутському напрямку війська РФ вели штурмові дії в районах  Васюківки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Силами оборони відбито дев’ять атак.   

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Кераміка, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та південніше Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито 17 атак.   

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 18 атак. На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії південніше Водяного Донецької області.   

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області, де українськими захисниками було відбито три атаки.   

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.   

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та два – по зенітно-ракетних комплексах противника.   

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, шести артилерійських засобах, одному засобу протиповітряної оборони, пункту управління та складу боєприпасів росіян.

Війська РФ завдали одного ракетного та 24 авіаційних ударів, здійснили 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах України. 

Нагадаємо, сьогодні стало офіційно відомо, що ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Російські окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

Раніше два місяці надходила суперечлива інформація про плацдарми ЗСУ на лівому березі Дніпра. За даними ЗМІ, українські війська не лише закріпилися, але вже почали перекидати військову техніку.

13 листопада державні ЗМІ Росії оприлюднили та негайно спростували повідомлення про “перегрупування” російських сил на лівому березі Херсонської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 47066
Опубліковано: 17.11.23