Dark mode


A+ | Скинути | A-
Три країни НАТО домовляються про знешкодження мін у Чорному морі – Bloomberg
Три країни НАТО домовляються про знешкодження мін у Чорному морі – Bloomberg
Туреччина, Румунія і Болгарія, можливо, незабаром дійдуть до того, щоб спільними силами знешкодити міни, які перебувають на їхній території Чорного моря внаслідок російсько-української війни.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За словами неназваного джерела, заступники міністрів оборони цих країн зустрінуться в Анкарі, але поки незрозуміло, чи узгодять вони остаточну угоду за підсумками дводенної зустрічі. У відомствах Туреччини, Румунії та Болгарії відмовилися від коментарів.

Газета зазначає, що нещодавно головком ВМС Туреччини виступив проти присутності в Чорному морі армії інших союзників по НАТО, зокрема і США. Він вважає, що це може “посилити напруженість у регіоні”.

Якщо угоду буде ухвалено, то сили з розмінування не будуть операцією НАТО, але стануть першим великим спільним внеском чорноморських союзників з початку війни.

Згідно зі статтею, цілі коаліції виключно мирні – усунення загроз основному торговельному шляху, особливо зерну, а також суднам, які ведуть розвідку енергоресурсів у регіоні.

Тоді як Ерджумент Татліоглу заявив, що Туреччина здатна захистити Чорне море, помічник держсекретаря США Ліз Аллен наголосила на необхідності створення “безпечного і взаємопов’язаного Чорноморського регіону”.

Сообщение Три країни НАТО домовляються про знешкодження мін у Чорному морі – Bloomberg появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17874
Опубліковано: 20.11.23