Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українські АЕС отримуватимуть збагачений уран до 2035 року
Українські АЕС отримуватимуть збагачений уран до 2035 року
Urenco постачатиме Енергоатому збагачений уран до 2035 року з можливістю пролонгації контракту до 2043 року.

Українські АЕС отримуватимуть збагачений уран від британської компанії Urenco до 2035 року. Про це повідомляє НАЕК Енергоатом.

Зазначається, що 27 листопада президент ДП НАЕК Енергоатом Петро Котін та головний виконавчий директор Urenco Борис Шухт підписали контракт про постачання збагаченого уранового продукту для українських АЕС. Згідно з документом, Urenco постачатиме Енергоатому збагачений уран до 2035 року з можливістю пролонгації контракту до 2043 року.

Діючі контракти із Urenco на постачання збагаченного урану завершуються у 2025 році. Тому для Енергоатома було вкрай важливим продовжити довгострокове співробітництво, яке забезпечить стабільність постачання збагаченого урану для виробництва ядерного палива на потреби АЕС.

Нагадаємо, Енергоатом випробував у тестовому режимі газотурбіну мобільну електростанцію, отриману від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах технічної допомоги енергетичному сектору України. Завдяки установці з’явиться можливість локалізувати енерговиробництво і зміцнити українську енергомережу.

Як повідомлялося, в Україні завершились планові ремонти на останньому дев’ятому блоці атомних електростанцій. Зараз на повну потужність працюють усі енергоблоки, розташовані на території, підконтрольній українській владі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16801
Опубліковано: 28.11.23