Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ збільшила виробництво боєприпасів, але їхня якість знижується – Буданов
РФ збільшила виробництво боєприпасів, але їхня якість знижується – Буданов
Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю Le Monde заявив, що Росія збільшила виготовлення боєприпасів, проте їхня якість помітно знизилася.

– Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості вироблених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження їхньої якості, – розповів Буданов.

За його словами, масовані ракетні удари по Україні спричинені бажанням РФ оголосити 2023 рік “переможним”, оскільки “реальних військових успіхів у росіян не було”.

– Утім у російських ракет є низка недоліків. Вони часто промахуються. Ми негайно ж відправили їм нашу відповідь. Ціллю були їхні військові об’єкти, – додав очільник ГУР.

Читайте також

Потрібна дорозвідка: що знають в ГУР про обсяги постачання балістики з КНДР до РФ

Водночас розвідка не фіксує якогось збільшення запасів високоточних ракет у РФ, оскільки все, що виготовляє ВПК країни-агресора, вона використовує для ударів по Україні.

Як сказав днями заступник керівника ГУР Вадим Скібіцький, у жовтні 2022 року, коли Росія почали наносити масовані удари, у неї було від 900 до 1 000 високоточних ракет, за рік їхня кількість не змінилася.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10067
Опубліковано: 12.01.24