Dark mode


A+ | Скинути | A-
У США заявили про прогрес у конфіскації активів РФ
У США заявили про прогрес у конфіскації активів РФ
Країни Великої сімки вирішили, що Росія має заплатити за руйнування, до яких призвела розв’язана нею війна проти України.

Влада США і країни G7 підтримують законопроєкт щодо конфіскації російських активів на користь України. Про це у п’ятницю, 12 січня, заявила журналістам спеціальна представниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, повідомляє Радіо Свобода.

“У цьому питанні є прогрес”, – сказала Пріцкер.

Вона зазначила, що країни Великої сімки вирішили, що Росія має заплатити за руйнування, до яких призвела розв’язана нею війна проти України. Тому, наголосила Пріцкер, “члени G7 заявили, що збираються залишити російські активи замороженими”.

При цьому країни G7 ще не ухвалили рішення, як саме будуть використані ці активи, проте вже “доручили відповідним міністерствам знайти всі можливі способи отримати компенсацію”.

Також Пріцкер нагадала, що у США є законопроєкт “Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців”, який підтримує адміністрація Байдена.

Раніше ЗМІ повідомили, що США почали термінові переговори про активи РФ. Зокрема, адміністрація Джо Байдена тисне на Британію, Францію, Німеччину, Італію, Канаду та Японію, щоб вони підготували стратегію використання заморожених грошей до другої річниці вторгнення Росії в Україну.

Конфіскація активів РФ: Москва погрожує “болючими заходами”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 25031
Опубліковано: 13.01.24