Dark mode


A+ | Скинути | A-
НАТО розглядає план розгортання сил по всій Європі – ЗМІ
НАТО розглядає план розгортання сил по всій Європі – ЗМІ
Фото: EUCOM (ілюстративне фото)

НАТО розглядає план розгортання сил альянсу по всій Європі

У цьому процесі будуть використані уроки, витягнуті з поточних навчань Steadfast Defender, які моделюють великомасштабний конфлікт із противником на сході НАТО.

Командний центр НАТО в південному німецькому місті Ульм розробляє плани того, як військові сили НАТО розгортатимуться в усій Європі, а також підтримуватимуться і зміцнюватимуться в разі конфлікту з РФ. Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що у цьому процесі будуть використані уроки, витягнуті з поточних навчань Steadfast Defender, які моделюють великомасштабний конфлікт із противником на сході НАТО, що є найбільшими військовими іграми в історії альянсу з часів холодної війни.

За словами адмірала Роба Бауера, який очолює комітет НАТО, навчання були спрямовані на “підготовку до конфлікту з Росією”.

Як зазначив генерал сер Патрік Сандерс, який залишає посаду глави британської армії, населення Великої Британії має бути готовим до потенційної війни з Росією. За його словами, британські громадяни мають бути “навчені та екіпіровані” для ведення бойових дій, оскільки Москва планує “перемогти нашу систему і спосіб життя”.

Як повідомлялося, УуНАТО сподіваються, що найближчими роками Альянс розшириться на схід

Нагадаємо, генсек Альянсу Єнс Столтенберг зазначив, що в 2024 році члени НАТО в Європі витратять на оборону 380 млрд доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19871
Опубліковано: 16.02.24