Dark mode


A+ | Скинути | A-
Обстріл України, велике інтерв’ю Зеленського та підрив трубопроводу в РФ: головні новини 6 квітня
Обстріл України, велике інтерв’ю Зеленського та підрив трубопроводу в РФ: головні новини 6 квітня
Росія не припиняє терор України. Зокрема, 6 квітня під атакою РФ опинилася низка областей України – Харківська, Запорізька, Херсонська, Одеська тощо.

Сьогодні, 6 квітня, вийшло велике та змістовне інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, у якому він розповів про ризики для нашої країни з боку РФ, нагальні військові потреби та ситуацію на фронті.

У Ростовській області відбувся підрив трубопроводу, через що завантаження нафтопродуктів у танкери припинили на невизначений термін.

Які події сталися в Україні та світі 6 квітня 2024 року – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Обстріл міст України

Велике інтерв’ю Зеленського

Сирський та Умєров провели розмову з Остіним

Міненерго про підвищення тарифів на світло

Столтенберг про Фонд для України

Підрив трубопроводу у Ростовській області

Ситуація у Польщі

Мобілізація у Білорусі

Обстріл міст України

6 квітня Україна зазнала чергового удару від РФ. Так, вибухи було чутно у Харкові. Окупанти вдарили, попередньо КАБами, по житловому району міста.

Внаслідок атаки РФ є інформація про одного загиблого. Також відомо про поранених. Також була нічна атака на місто, внаслідок якої семеро загиблих та 11 поранених.

Також російська армія вдарила Іскандером по Одеській області, внаслідок чого загинула людина. Відомо, що удар припав на об’єкт комунального господарства, через що було пошкоджено обладнання, адмінбудівлю. Увечері, за інформацією ЗМІ, в Одесі лунали вибухи.

Зі свого боку керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк повідомила, що під час обстрілу України 6 квітня пріоритетними цілями окупантів були промислові, аграрні й енергетичні об’єкти.

На Херсонську область 6 квітня припала концентрована дронова атака – там сили протиповітряної оборони приземлили одразу сім безпілотників. Попри потужну бойову роботу, на жаль, уникнути влучання в агропромислове підприємство регіону не вдалося.

Над Запорізькою та Дніпропетровською областями ліквідували по три Шахеди, а над Миколаївською – один.

У Запоріжжі ракетним ударом у навчальних закладах і житлових будинках було розбито вікна. Вибухи у місті лунали і вдень, однак подробиць наразі немає.

Під Києвом 6 квітня також було гучно. На щастя, постраждалих та влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури вдалося уникнути.

Однак через падіння уламків збитих боєприпасів вогнем охопило ангарне приміщення в Макарівській громаді.

Більше про обстріл України 6 квітня, читайте за посиланням.

Велике інтерв’ю Зеленського

6 квітня вийшло велике інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, у якому він розповів про низку важливих речей. Зокрема, голова держави пояснив, скільки винищувачів F-16 до кінця року отримає Україна, а також чи є загроза з Білорусі.

Крім того, він розповів ситуацію на фронті.

– Ворог не просувається, там, де він робить кроки вперед, наші військові відбивають його, тиснуть і він відходить назад, і навпаки наші хлопці роблять кроки деякі вперед. Всі ці дії, 90% це схід України, це різні напрямки, не тільки Авдіївка, Лиман, і Харківський напрямок, Куп’янськ тощо, – повідомив Зеленський.

Також голова держави наголосив на потребах наших військових у техниці. Головні тези з інтерв’ю Зеленського читайте за посиланням.

Сирський та Умєров провели розмову з Остіним

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони України Рустем Умєров провели телефонну розмову з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Під час дзвінка вони говорили про середньострокові та нагальні потреби України, зокрема про збільшення систем ППО та ракет.

Також Ллойду Остіну детально доповіли про поточну ситуацію та нещодавні атаки Росії на українські міста й цивільну інфраструктуру.

Міненерго про підвищення тарифів на світло

У Кабміні не виключають можливості підвищення тарифів на світло через атаки Росії, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко

– Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків, – сказав він.

У червні минулого року після зимових атак РФ в Україні підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.

Галущенко попередив, що, залежно від ситуації, українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію. Водночас він не прогнозує повторення таких відключень, які були у 2022 та 2023 роках.

Столтенберг про Фонд для України

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, Фонд для підтримки України на $100 млрд можуть погодити до липня.

– Навіть якщо ми віримо та сподіваємося, що війна закінчиться найближчим часом, ми маємо підтримувати Україну багато років, будувати її оборону, щоби стримувати майбутню агресію, — пояснив необхідність фонду Столтенберг.

Він наголосив, що військова допомога західних партнерів життєво важлива для Києва, аби витіснити загарбницькі війська та змусити президента РФ Володимира Путіна відмовитися від своїх цілей щодо окупації наших територій.

Підрив трубопроводу у Ростовській області

Відбувся підрив трубопроводу у Ростовській області, з допомогою якого здійснювалося перекачування нафтопродуктів із місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території Азовського морського порту.

Після підриву завантаження нафтопродуктів у танкери припинили на невизначений термін, зазначають у ГУР.

За інформацією розвідки, трубопровід росіяни використовували для підтримки війни проти України.

Ситуація у Польщі

Польські фермери частково розблокували пункт пропуску Рава-Руська. У ДПСУ зазначили, що вони пропускатимуть щодоби по 15 порожніх вантажівок на вʼїзд до Польщі.

– За інформацією від польських колег, фермери, які під час акції протесту обмежують рух транспорту, пропускатимуть на вʼїзд до Польщі щодоби по 15 порожніх вантажівок, – йдеться у повідомленні.

Мобілізація у Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, який спрощує процес мобілізації в республіці. Так громадяни почнуть отримувати SMS-повістки.

– Під час призову на військову службу з мобілізації громадяни також зобов’язані з’явитися на заходи щодо призову, отриманого за допомогою SMS-повідомлень, – сказано в указі.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16369
Опубліковано: 06.04.24