Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЗМІ дізналися про можливий візит Зеленського у ПАР
ЗМІ дізналися про можливий візит Зеленського у ПАР
Володимир Зеленський планує відвідати ПАР з офіційним державним візитом у найближчі кілька місяців, стверджує міністр Наледі Пандор.

Президент України Володимир Зеленській планує у поточному році відвідати Південно-Африканську Республіку. Про це напедодні повідомило місцеве видання Business Day з посиланням на слова міністра міжнародних відносин і співробітництва ПАР Наледі Пандор.

Вказано, що Зеленський планує відвідати ПАР з офіційним державним візитом у найближчі кілька місяців в межах налагодження зв’язків з африканськими країнами на тлі виснажливої війни з Росією.

Пандор заявила, що український президент висловив намір відвідати країну, аби “встановити більш міцні торговельні зв’язки з ПАР, а також обговорити характер відносин, які, як він сподівається, виникнуть після врегулювання війни”.

Раніше Зеленський заявив, що Україна змінює політику щодо Африки. У минулому році він провів перші переговори з лідерами кількох африканських держав.

Також Зеленський запропонував провести саміт Україна – Африканський Союз і заявив, що готовий для цього приїхати в будь-яку країну Африки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7433
Опубліковано: 08.04.24