Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні і Польщі обшуки через закупівлі зброї
В Україні і Польщі обшуки через закупівлі зброї
Проводиться перевірка інформації про можливе штучне завищення вартості іноземного озброєння через участь компаній-посередників.

Правоохоронці провели низку обшуків на території України та Польщі в межах справи про можливу закупівлю озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 – лютому 2023 року. Про це повідомило НАБУ у вівторок, 9 квітня.

“Слідчі дії спрямовані на дослідження ланцюга постачання іноземного озброєння та перевірки інформації про можливе штучне завищення його вартості через участь компаній-посередників, зареєстрованих за межами України”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що спільні слідчі дії стали можливими завдяки співпраці НАБУ та САП із Міноборони України та Відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Республіки Польща в межах механізму міжнародної правової допомоги.

Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ для надання правової оцінки діям посадовців. Розслідування триває.

При цьому стверджується, що чинне керівництво Міноборони активно НАБУ у розслідуванні.

Раніще повідомлялося, що ексдиректора ДП Міноборони та підприємця викрили на хабарі у $600 тисяч. Вони вимагали гроші у представника ТОВ за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони.

В Міноборони працюватимуть аудитори з держав НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8113
Опубліковано: 09.04.24