Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ здатна зберегти інтенсивність артвогню, хоча й нижчу за торішню – ISW
РФ здатна зберегти інтенсивність артвогню, хоча й нижчу за торішню – ISW
Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Аналітики вважають, що Росія здатна зберегти досить високу інтенсивність артилерійського вогню

У Росії залишилося ще майже 4 млн артилерійських снарядів, які можуть використовуватися для ведення війни “малої інтенсивності” щонайменше протягом року, стверджують аналітики.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія у 2024 році може зберегти достатню інтенсивність артилерійського вогню на фронті в Україні, хоча й на нижчому, ніж у 2022 році, рівні.

“Внутрішнє виробництво артилерійських снарядів у Росії, доповнене збільшенням імпорту боєприпасів із Північної Кореї, імовірно, дасть змогу російським військам підтримувати достатню інтенсивність артилерійського вогню в Україні у 2024 році, хоча й на нижчому рівні, ніж у 2022 році”, – йдеться у зведенні ISW.

Аналітики спираються на дані начальника розвідувального центру Сил оборони Естонії Антса Ківісельга, який заявив, що в Росії залишилося ще майже 4 млн артилерійських снарядів, які можуть використовуватися для ведення війни “малої інтенсивності” щонайменше протягом року. Крім того, є повідомлення, що Північна Корея відправила до РФ близько 1 тис. контейнерів із боєприпасами, у кожному з яких – 300 – 500 боєприпасів.

Ківісельг припускає, що в такий спосіб Росія могла отримати від Півнісчної Кореї від 300 тис. до 500 тис. одиниць боєприпасів, чого може вистачити на термін до одного місяця за нинішньої щоденної витрати від 10 тис. До 15 тис. снарядів, що значно нижче, ніж улітку 2022 року, коли росіяни використовували від 45 тис. до 80 тис. снарядів за день.

“Західні джерела та супутникові знімки підтвердили, що постачання Північної Кореї, які, ймовірно, здебільшого складаються з артилерійських снарядів, різко зросли… і Північна Корея, ймовірно, забезпечить подальші постачання”, – зазначають у ISW.

Раніше повідомлялося, що ворог продовжує спроби оточити Авдіївку.

Втрати армії РФ перевищили 295 000 осіб – Генштаб

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21637
Опубліковано: 24.10.23