Dark mode


A+ | Скинути | A-
Telegram-канали повідомили про кілька самогубств в Києві: поліція спростувала
Telegram-канали повідомили про кілька самогубств в Києві: поліція спростувала
Telegram-канали сьогодні, 24 жовтня, повідомили, що декілька неповнолітніх осіб зчинили самогубства в різних районах Києва. Однак дана інформація виявилась неправдивою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву поліції Києва.

"Поліція Києва закликає не поширювати недостовірну інформацію, що стосується кримінальних подій та правопорушень, аби не вводити в оману читачів ваших ресурсів, а також не сприяти поширенню фейкової інформації у новинах", - заявили правоохоронці.

В поліції пояснили, що мова про те, що сьогодні деякі Telegram-канали поширили новини про начебто скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах міста.

"Поліція Києва спростовує цю інформацію. Такі повідомлення можуть бути поширені з метою привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів. Публікації, які не відповідають дійсності, не лише компрометують ресурси, на яких розміщені, але і викликають панічні настрої у громадян", - наголосили в столичній поліції.

Крім того, киян запевнили, що правоохоронці одразу інформують громадян про надзвичайні події та злочини, що можуть викликати резонанс серед населення та відкрита до спілкування зі ЗМІ.

"Тож закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації та не поширювати упереджені неправдиві новини. У разі, якщо ви стали свідками подій, які потребують негайного реагування правоохоронців, одразу телефонуйте на спецлінію 102", - підкреслили правоохоронці.

Самогубства в столиці

Нагадаємо, що протягом жовтня у Києві сталося два парні самогубства підлітків. Спочатку зведені брат і сестра вистрибнули із 24-го поверху, а через кілька днів дві подруги викинулись із недобудови. 

РБК-Україна вже повідомляло, яка поведінка дитини має насторожити батьків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26933
Опубліковано: 24.10.23