Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міноборони заявило про розробку “довгого” Нептуна
Міноборони заявило про розробку “довгого” Нептуна
Мова йде про адаптацію ракети Р-360 комплексу Нептун для знищення наземних цілей, стверджують ЗМІ.

В Україні ведуться роботи над новою модифікацією ракети для комплексу Нептун, а також модернізацією зенітно-ракетних комплексів Бук та С-300. Про це сказав заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю для АрміяІнформ, оприлюдненому у понеділок, 4 грудня.

“Зараз ведеться робота щодо створення так званого “довгого” Нептуна. Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу Нептун. Також ведеться активна робота разом з Міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО”, – розповів він.

Гаврилюк додав, що наразі не може говорити докладно про нові розробки, однак зазначив, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів Бук та С-300.

У свою чергу Defense Express припускає, що скоріш за все йдеться про адаптацію ракети Р-360 комплексу Нептун для знищення наземних цілей. Ймовірна дальність такої ракети може сягати 400 км (проти 300 км у протикорабельній версії) і бойова частина – 350 кг (проти 150 кг). Хоча не виключено, що це не остаточні ТТХ модифікованої ракети.

Зокрема, за інформацією видання, наприкінці серпня повідомлялося, що таких ракет вироблено всього декілька десятків.

“Щодо нового варіанту Нептуна також раніше повідомлялося, що ракета використовує систему самонаведення з тепловізійним зображенням для пошуку та захоплення цілі на основі попереднього завантаженого зображення, і що, звичайно, ракета використовує ту ж пускову, що і для протикорабельної версії”, – йдеться в статті.

Раніше повідомлялося, що у 2024 році Україна витратить 175 мрд гривень на ракети і боєприпаси. Такі кошти закладені у держбюджеті.

Також стало відомо, що Україна вироблятиме системи ППО з дальністю понад 100 км.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9545
Опубліковано: 04.12.23