Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ готує десантні бригади для висадки в тилу українських військ – ISW
РФ готує десантні бригади для висадки в тилу українських військ – ISW
РФ може формувати десантно-штурмові бригади, що діятимуть як спеціалізовані підрозділи, здатні проводити десантування і розвідку в тилу українських військ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела вказують, що це не нова концепція для російських військових, оскільки схожі операції РФ вже проводила під час радянської інтервенції в Афганістані.

Одне з російських джерел повідомило, що десантно-штурмові бригади у складі сухопутних з’єднань зможуть здійснювати висадку в ближньому тилу України без парашутів, імовірно, шляхом посадки вертольотів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час початкових боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року.

Зазначено, що така десантно-штурмова бригада вже діє на запорізькому напрямку (49-та окрема ДШБ у складі 58-ї загальновійськової армії).

ДШБ існують у сучасній російській армії у складі Повітряно-десантних військ (ПДВ) Росії, тому припущення, що російські наземні формування можуть намагатися впроваджувати ці формування, заслуговує на увагу.

ISW вже спостерігав випадки формування розвідувально-штурмових бригад у складі загальновійськових з’єднань. Створення таких спеціалізованих формувань має на меті відповісти на конкретні тактичні виклики, з якими російські війська стикаються в Україні.

– Однак розгортання ДШБ ізольовано від ширшої структури сил ПДВ, швидше за все, означатиме, що ці спеціалізовані десантно-штурмові бригади будуть використовуватися як ще один засіб для проведення виснажливих фронтових атак на чолі з піхотою на укріплені позиції Сил оборони України в найближчій перспективі, – підсумовують аналітики.

За минулу добу українські захисники знищили 840 російських окупантів та понад 100 одиниць ворожої техніки.

Читайте також

На Херсонщині війська РФ все частіше збивають власні дрони – ISW

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16118
Опубліковано: 14.01.24