Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні переглянуть та оптимізують кількість університетів та інших навчальних закладів – Винницький
В Україні переглянуть та оптимізують кількість університетів та інших навчальних закладів – Винницький
Україна планує зменшення кількості вищих навчальних закладів через зниження числа випускників шкіл, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на заступника міністра освіти Михайло Винницького.

Заступник міністра наголосив, що ситуація вимагає перегляду кількості університетів та інших вищих навчальних закладів у країні. Цей крок є відображенням глибшої проблематики в освітній сфері країни, особливо на тлі зниження якості освіти, що підтверджується коментарями та аналізами експертів.

Однією з таких експертів є Ірина Чудовська, доктор соціологічних наук та викладач Ягеллонського університету в Кракові та Європейського університету в Києві. Вона вважає, що війни у сучасному світі є індикатором кризи культури, корінням якої є відсутність доступу до якісної освіти.

Чудовська, відома своїми новаторськими педагогічними ідеями, також зіткнулася з необхідністю закриття школи, яку вона заснувала у Коростишеві за фінською моделлю, через пандемію та зростання онлайн-навчання.

Ірина вказує на загальну кризу освіти на глобальному рівні, яка виражається у проблемах доступності та якості освіти, та відзначає, що ці виклики особливо гострі в Україні.

Розглядаючи дослідження PISA, які показують зниження рівня освіти в Україні, Чудовська наголошує на великій різниці в результатах між міськими та сільськими школярами. Це свідчить про те, що якісна освіта для дітей у сільській місцевості залишається недоступною.

Чудовська також зазначає, що існуюча система освіти не відповідає потребам сучасності, а спроби інтегрувати елементи європейських освітніх систем привели до створення незрозумілої мішанини різних підходів. Вона підкреслює, що необхідно звернути увагу на те, як швидко змінюються освітні тренди та вплив цифрових технологій на освіту.

В контексті скорочення числа вищих навчальних закладів, Чудовська вважає, що це може призвести до ще більшої нерівності в доступі до якісної освіти.

Сообщение В Україні переглянуть та оптимізують кількість університетів та інших навчальних закладів – Винницький появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11753
Опубліковано: 15.01.24