Dark mode


A+ | Скинути | A-
Домашня халва: швидкий рецепт із насіння
Домашня халва: швидкий рецепт із насіння
Пропонуємо простий рецепт халви в домашніх умовах з доступних продуктів. Порівняно з покупною халвою, яка часто містить консерванти та додаткові емульгатори, домашня халва безперечно є переможницею як у смакових якостях, так і в користі для здоров’я.

Халва виходить апетитна, волокниста і, що не менш важливо, рецепт приготування халви без борошна!

Як приготувати халву з насіння

Інгредієнти:

насіння соняшникове очищене обсмажене – 500 г

цукор – 250 г

ванільний цукор –  1 пакетик (8-10 г)

вода –  70 мл

яєчний білок – 1 шт.

Приготування:

Насіння подрібнюємо за допомогою блендера. За консистенцією маса повинна вийти густа і тягуча. Якщо чомусь це не відбулося, додаємо декілька ложок рафінованої олії та ще раз гарно збиваємо.

Отриману пасту з насіння перекладаємо у миску.

Яєчний білок міксером збиваємо в пишну білу піну.

Цукор висипаємо у невелику каструлю, вливаємо воду і варимо сироп. Консистенцію сиропу для приготування халви перевіряємо так: краплю сиропу капаємо в холодну воду, якщо вона застигає, але залишається тягучою, сироп готовий.

Потім гарячий цукровий сироп, збиваючи міксером, додаємо до збитого яєчного білка. Всипаємо ванільний цукор. Збиваємо масу не дуже довго, щоб вона залишилася рідкувата та тягнулася.

Додаємо отриману масу до смаженого насіння і перемішуємо, так сказати “витягуючими” рухами.

Форму застеляємо плівкою для харчових продуктів і викладаємо халву.

Поміщаємо у холодильник на 20-30 хвилин.

Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного чаювання!

Рецепт халви в домашніх умовах – процес творчий! Ви можете експериментувати зі складовими, додавати улюблені горіхи, сухофрукти або екзотичні прянощі. Це дозволяє адаптувати рецепт під ваш власний смак та вподобання.

Читайте також

Ніжний французький десерт: як приготувати макарон вдома

Фото: Depositphotos

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12422
Опубліковано: 16.01.24