Dark mode


A+ | Скинути | A-
Білорусь побудувала десятки ангарів для зберігання військової техніки
Білорусь побудувала десятки ангарів для зберігання військової техніки
Фото: motolko.help.

Білорусь побудувала десятки ангарів

У період з 2017 по 2024 рік на території 969-ї бази було побудовано 25 ангарів різного типу.

Білорусь побудувала десятки ангарів на одному з найбільших танкових сховищ країни. Про це повідомляє motolko.help.

Зазначається, що у жовтні 2022 року Білорусь передала Росії 211 одиниць військової техніки, серед якої були 98 танків Т-72А. Їх вивезли з 969-ї бази резерву танків у міському селищі Уріччя, яке розташоване у Любанському районі Мінської області. База є одним з найбільших місць зберігання недоторканного запасу різної військової техніки, але насамперед саме танків.

За даними моніторингової групи Білорускі Гаюн, з 2017 по 2024 рік на території 969-ї бази було побудовано 25 ангарів різного типу, а всю техніку, яку зберігали просто неба – перемістили під навіси.

Відповідно до держзакупівель, з’ясувалось, що лише з 2022 по 2023 рік на території вищезгаданої бази побудували три навіси на 20 машиномісць кожен; навіс для зберігання автомобільної техніки на 48 машиномісць кожен; два навіси для зберігання автомобільної техніки на 24 машиномісць кожен та ін.

Лише протягом 2022-2023 років на території бази резерву танків було побудовано щонайменше шість навісів на 156 машиномісць.

Зокрема будівництво ангарів протягом 2022 й 2023 років проводились в 1868-й артилерійській базі озброєння (в/ч 63604, Гомель), 288-й базі резерву автомобільної техніки (в/ч 48668, Старі Дороги) та ін.

Як повідомляється, техніка недоторканного запасу накопичується в мирний час для забезпечення мобілізаційного розгортання військ. Допускається зберігання техніки у сховищах, під навісами, або обладнаних відкритих майданчиках.

Існують такі категорії умов зберігання техніки: легка (Л) – в опалювальних сховищах; середня (С) – в неопалюваних сховищах; жорстка (Ж) – під навісом; дуже жорстка (ОЖ) – при вимушеному зберіганні на відкритих майданчиках.

Зазначається, що переміщення техніки під навіси проводять насамперед для поліпшення умов її зберігання. Ще однією причиною може бути більша скритність зберігання, оскільки практично повністю виключається можливість фіксації зміни її кількості.

 

 

Раніше соцмережі писали, що у Білорусь літаками доставили з Китаю військовий вантаж.

Нагадаємо, Росія і Білорусь зосередили біля північного кордону з Україною близько 22 тисяч військовослужбовців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20304
Опубліковано: 08.02.24