Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Одещині викрито корупційну схему в органах Держпродспоживслужби під час ек…
На Одещині викрито корупційну схему в органах Держпродспоживслужби під час ек…
На Одещині викрито корупційну схему в органах Держпродспоживслужби під час експорту сільськогосподарської продукції за кордон

????За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури на корупції викрито посадовців ГУ Держпродспоживслужби в Одеській і Запорізькій областях та їхніх спільників.

????За даними слідства, інспектор Держпродспоживслужби в Запорізькій області з двома спільниками вимагали у директора підприємства 22500 доларів США за організацію внесення відомостей щодо суб’єкта господарювання у Загальнодержавний реєстр осіб, які планують експорт кукурудзи до Китайської Народної Республіки.

????Учасників злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм повідомлено про підозру у вимаганні та одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Вирішуються питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

????Також викрито двох інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. За даними слідства, вони налагодили корупційний механізм по видачі фітосанітарних сертифікатів для експорту сільськогосподарської продукції за кордон без реального відбору проб з партії сільськогосподарської продукції.

????Інспекторів затримали після одержання 32000 тис грн від суб’єкта господарювання за оформлення 33 сертифікатів.

????Їм також повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішуються питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

????На даний час встановлюються інші причетні до оборудок посадовці Держпродспоживслужби.

????Досудове розслідування – ДБР.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14535
Опубліковано: 02.04.24