Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Франції знайшли викрадені картини Казиміра Малевича
У Франції знайшли викрадені картини Казиміра Малевича
Фото: wikiart.org

Казимир Малевич. Атлети

Твори Малевича були вкрадені у приватного колекціонера палестинського походження Усману Хатібу.

У Франції судові виконавці конфіскували понад сотню творів художників-авангардистів, які зберігалися в паризькому сховищі. Серед вилучених витворів мистецтва є кілька картин українського художника Казимира Малевича. Про це пише The Art Newspaper.

 

Слідчі підозрюють, що твори Малевича були вкрадені у приватного колекціонера. Німецька юридична фірма Dentons стверджує, що картини належать бізнесменові палестинського походження Усману Хатібу.

 

Вартість знайдених творів, за оцінками експертів, становить понад 100 мільйонів євро. Колекціонер стверджує, що в грудні 2019 року він став жертвою зловмисників, які викрали величезну колекцію предметів мистецтва з орендованого ним сховища в німецькому місті Вісбаден. Саме частину цієї колекції й вдалося знайти в Парижі.

 

Серед конфіскованих творів, окрім картин Малевича, також є роботи російських художників Василя Кандинського та Наталії Гончарової.

 

Ще одну частину колекції Хатіба знайшли торік у Франкфурті. Колекціонер стверджує, що у нього вкрали майже 900 творів мистецтва. Торік викрадені картини стали з’являтися на аукціонах і були продані, зокрема, в Ізраїлі, Франції та Монако.

 

Зазначається, що у 2015 році Хатіб придбав 871 картину за посередництва ізраїльського артдилера Іцхака Заруги, який керував галереєю у Вісбадені. Втім пізніше німецька прокуратура конфіскувала роботи за підозрою, що вони були підробками. Слідство тривало чотири роки, після чого картини дилерові повернули, а Хатіб розмістив свою частину колекції у сховищі у Вісбадені. Незабаром це сховище обікрали.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11787
Опубліковано: 03.04.24