Dark mode


A+ | Скинути | A-
Харків під загрозою: Єрмак спрогнозував, куди Росія здійснить новий наступ
Харків під загрозою: Єрмак спрогнозував, куди Росія здійснить новий наступ
Російські війська можуть перейти до активних наступальних дій вже у найближчі місяці. Україна має бути готовою, щоб відбити всі атаки.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню Politico.

Нова хвиля мобілізації в Росії

– Ми знаємо, що Путін готує нову хвилю мобілізації. Ми вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть початися наприкінці травня або на початку червня. Звичайно, ми повинні бути до цього готові, – наголосив Єрмак.

Керівник Офісу президента пов’язує російські плани з активізацією повітряних атак останніми тижнями, під які потрапили об’єкти української енергетики.

Андрій Єрмак вважає, що ці удари можуть бути частиною кампанії, яка спрямована на послаблення України новим і великим російським наступом.

Які міста під загрозою

Найімовірнішим напрямком удару окупантів може стати Харків, який останнім часом особливо масовано атакують ракетами, дронами і керованими авіабомбами. Внаслідок атак там знищено теплоцентралі та трансформаторні підстанції.

За словами Єрмака, модернізація і збільшення дальності дії російських КАБів завдають великої шкоди навіть на лінії фронту.

Саме тому Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони, зокрема, зенітних ракетних комплексів Patriot і ракет до них, інакше без них неможливо захистити міста, вважає Андрій Єрмак.

Він додав, що Україна має все менше часу, щоб підготуватися до російського наступу, тому держава розраховує на схвалення допомоги в американському Конгресі, навколо якої тривають дискусії з осені 2023 року.

Читайте також

Росіяни намагалися піхотою зайти до Часового Яру, а Іванівське фактично стерте

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 25557
Опубліковано: 06.04.24