Dark mode


A+ | Скинути | A-
Норвегія вирішила зменшити виплати українським біженцям
Норвегія вирішила зменшити виплати українським біженцям
Для зниження привабливості Норвегії для українських біженців, влада країни вирішила зменшити та скасувати частину виплат. Тимчасові зміни діятимуть до 1 липня 2026 року, повідомляє уряд Норвегії.

До Норвегії з початку року приїхало на 40% менше українців, ніж у такий самий період минулого року. Однак потік мігрантів у країну все одно великий. Люди, які приїжджають до Норвегії, не поспішають шукати роботу і спокійно живуть на високу допомогу. Влада Норвегії вирішила, що настав час навести лад із виплатами і потоком мігрантів.

“Ми очікуємо, що люди, які приїдуть до Норвегії, швидко знайдуть роботу і зможуть себе утримувати. Тому ми пропонуємо це посилення”, – сказала міністр праці та соціальної політики Тоньє Бренна.

Влада Норвегії звернулася до парламенту країни з проханням скасувати виплати на дітей, які живуть у Норвегії перший рік. Витрати на домашніх тварин біженцям теж покриватися не будуть. Раніше для українців скасували надання фінансової допомоги в разі їхнього переселення з центрів прийому в житло, яке вони орендують самостійно. Держава продовжить допомагати мігрантам, адже вони можуть жити з тваринами в центрах прийому біженців.

У Норвегії буде запроваджено правило: у країні слід проживати щонайменше 12 місяців для отримання права на виплату при народженні дитини в розмірі 7965 євро. Також влада обмежить можливість подорожувати з країни в Україну і назад. Пільги надаватимуть біженцям з урахуванням вимог щодо періоду проживання в країні.

Крім цього, влада Норвегії вивчає можливість зменшення виплат на 516 євро для пар без дітей на період ознайомчої програми. Норвегія не перша країна в Європі, яка зменшує допомогу біженцям. Ірландія з березня 2023 року в 5 разів скоротила виплати для мігрантів з України.

Сообщение Норвегія вирішила зменшити виплати українським біженцям появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12263
Опубліковано: 08.04.24