Dark mode


A+ | Скинути | A-
Викрито шістьох колишніх інженерів-ядерників, які працювали на «росатом» За …
Викрито шістьох колишніх інженерів-ядерників, які працювали на «росатом» За …
Викрито шістьох колишніх інженерів-ядерників, які працювали на «росатом» ????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора шістьом колишнім інженерам-ядерникам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????За даними слідства, один з підозрюваних налагодив контакт з представниками російської компанії, яка тісно співпрацює з «росатомом» у сфері проектних робіт з реконструкції атомних електростанцій на території рф, що належать «концерну росенергоатом».

????Домовившись з представниками рф про виконання проектних робіт з пожежної безпеки для Курської, Ростовської, Балаківської та Новороніжської АЕС, він залучив до цієї діяльності п’ятьох мешканців Харкова – науковців в області атомної енергетики.

????За грошову винагороду від представників держави-агресора вони складали проекти та звіти по цих АЕС.

????При цьому громадяни України усвідомлювали, що своїми діями допомагають розвитку атомної енергетики рф, що сприяє безперебійному функціонуванню і електропостачанню її військово-промислового комплексу, військових частин, підприємств важкої та легкої промисловості.

????Це у свою чергу дає можливість державі-агресору нарощувати виробництво зброї та боєприпасів, які в подальшому використовуються для ведення бойових дій на території України.

????Під час проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних вилучено докази злочинної діяльності, зокрема, проектну документацію для атомних електростанцій держави-агресора.

????Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13872
Опубліковано: 08.04.24