Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ТЦК пояснили, чому повістки приходять померлим
У ТЦК пояснили, чому повістки приходять померлим
Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки не володіє повною інформацією про військовозобов’язаних осіб.

У мережі обговорюють випадок, коли померлому торік спортивному журналісту Артему Франкову надіслали повістку. Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відреагував на інцидент.

У ТЦК зазначили, що такі ситуації не поодинокі, адже військкомат не володіють повною інформацією про військовозобов’язаних осіб.

“Подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки”, – йдеться у повідомленні.

 

У ТЦК уточнили, що невірні дані про громадян можуть також подавати інші державні реєстри.

 

“Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу”, – наголосили в військкоматі.

 

У територіальному центрі комплектування нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення військовозобов’язаними правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

Нагадаємо, 20 квітня мережею поширилося фото повістки, яка прийшла на ім’я покійного редактору журналу Футбол Артема Франкова. В повістці була вимога з’явитися 20 квітня до ТЦК Оболонського району міста Києва для оновлення даних та проходження ВЛК.

Нагадаємо, у 2023 році українці отримали 1 274 вироки в судових справах про ухилення від військової служби. Йдеться про умовні та реальні строки позбавлення волі до 5 років.

На Волині засудили жінку, яка “зливала” місця роздавання повісток

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10660
Опубліковано: 21.04.24