Dark mode


A+ | Скинути | A-
Система митниці у Польщі відновила роботу: яка ситуація на кордоні 22 квітня
Система митниці у Польщі відновила роботу: яка ситуація на кордоні 22 квітня
Вранці 22 квітня, близько 04:00, база митниці Польщі відновила роботу, відповідно – і оформлення вантажів на всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

Збій системи на митниці Польщі та ситуація на кордоні

– На щастя, близько 04:00 оформлення поновилося, на території Польщі база митниці знову запрацювала і тому оформлення вантажівок поновилося по всіх пунктах пропуску. Така ситуація стосувалася усіх напрямків, всіх ПП на кордоні з Польщею, – наголосив він.

Щодо блокування руху вантажного транспорту польськими фермерами, то, за його словами, наразі це відбувається на двох напрямках – Ягодин та Рава-Руська.

– Сукупно станом на ранок сьогодні на цих двох напрямках десь 800 автомобілів очікують на можливість проїзду у бік України. По напрямку Ягодина, як і раніше, взагалі не пропускають вантажівки, які слідують з України в Польщу, тут нульовий показник, і за минулу добу також, – додав Демченко.

Водночас, як зауважив речник ДПСУ, напередодні на Рава-Руській польська сторона почала пропускати певну кількість вантажівок з України, а до цього тут також були нульові показники перетину кордону.

– За минулу добу тут проїхало хоча б 70 вантажівок. У бік України ситуація дещо краща, бо щоденно певна кількість машин може перетинати кордон. Але дуже мало в Ягодині, адже це найбільший інфраструктурний напрямок, а якщо порівняти з тою кількістю вантажівок, яку перетинає кордон у бік України, то це вкрай мало – за добу лише 70, – підсумував він.

Читайте також

Польські фермери розблокували два КПП на кордоні з Україною, завтра – ще один

У Польщі стався збій системи митниці

Ввечері 21 квітня на кордоні з Польщею було сповільнено рух, оскільки у системі митної служби країни стався збій.

– Митні формальності щодо вантажівок, які рухаються з України до Республіки Польща суміжна сторона не здійснюватиме з 17:00 (за польським часом) 21 квітня орієнтовно до 07:00 годин 22 квітня, – попередили українські митники.

Тобі йшлося про відновлення оформлення вантажів орієнтовно з 08:00 понеділка, 22 квітня.

Ці незручності не стосувалися порожніх транспортних засобів, а також легкових автомобілів та автобусів.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9736
Опубліковано: 22.04.24