Dark mode


A+ | Скинути | A-
Євродепутати пропонують передати Україні техніку, конфісковану в Лівії
Євродепутати пропонують передати Україні техніку, конфісковану в Лівії
Фото: dpa

Євродепутати ініціюють передачу Україні військової техніки, конфіскованої в Лівії

Мова йде про 146 одиниць бронетехніки, конфіскованої торік під час військово-морської місії ЄС IRINI у межах зусиль із дотримання ембарго ООН на постачання зброї Лівії.

Депутати Європейського парламенту пропонують передати вилучену в Лівії зброю та військову техніку Україні. Про це повідомляє Politico.

Нідерландський ліберальний законодавець Барт Гротуйс закликав членів Європарламенту підписати відповідний лист до кінця робочого дня 26 жовтня.

“Ми закликаємо вас передати Україні конфісковані транспортні засоби операції IRINI та військове обладнання чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС”, – йдеться у листі.

Мова йде про 146 одиниць бронетехніки, конфіскованої торік під час двох операцій військово-морської місії ЄС IRINI у межах зусиль із дотримання ембарго ООН на постачання зброї Лівії.

Гротуйс послався на рішення США відправити в Україну вилучені іранські боєприпаси і вбачає можливість для Європи зробити те саме.

“Оскільки це роблять США, то чому ми не можемо? Усе залежить від політичної волі”, – зазначив він.

За словами Гройтуса, Лівія в ООН активно лобіює повернення їй цієї військової техніки, що є “найгіршим можливим рішенням”.

Лист вже підписали голова підкомітету парламенту з питань оборони від Франції Наталі Луазо і євродепутат від Бельгії Гі Вергофстадт.

Очікується, що у п’ятницю, 27 жовтня, лист надішлють державам-членам Комітету з питань політики та безпеки Ради ЄС і Комітету Європейського фонду миру, який відповідає за позабюджетне фінансування для України. Копію звернення також передадуть командиру військово-морської місії IRINI.

Нагадаємо, в ЄС підписали контракти про закупівлі снарядів для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15425
Опубліковано: 25.10.23