Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ГУР назвали причину, чому зараз спостерігається пауза масованих ракетних ударів
У ГУР назвали причину, чому зараз спостерігається пауза масованих ракетних ударів
Напередодні важкої зими можемо спостерігати певну паузу масованих ракетних обстрілів. Це означає, що ворог накопичує ракетний арсенал.

Про це в інтерв’ю Еспресо розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, це не секрет, що окупанти накопичують ракети для завдання ударів по нашій енергетичній інфраструктурі у холодний період.

Проте Україна також готується, і самостійно, і за допомогою закордонних партнерів. Тож питання захисту нашої енергосистеми постійно обговорюється.

– Цілком логічно очікувати та готуватися до продовження таких ударів цієї зими. Це означає, що і ми також готуємося, отримуємо нові засоби та можливості для протидії. Зокрема, як анонсувало воєнно-політичне керівництво, якщо такі удари будуть завдаватися, обов’язково буде відплата, – наголосив Андрій Юсов.

На запитання, чи зможе Україна завдавати симетричних ударів по аналогічних енергооб’єктах на території Росії, представник ГУР зауважив, що, на жаль, ні.

Хоча, за його словами, росіяни мають відчути на своїй території війну, яку вони розпочали проти України.

– Ми не можемо, на жаль, говорити зараз про симетричні відповіді з різних причин. Адже і засоби у нас різні. Стратегічна авіація – це прерогатива ворога. Але зараз є інші методи та інструменти, і так чи інакше “бавовна” на Росії квітне і це буде продовжуватись, – сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21263
Опубліковано: 22.10.23