Dark mode


A+ | Скинути | A-
Класифікація ліхтариків та їхні основні характеристики
Класифікація ліхтариків та їхні основні характеристики
Кожен із нас неодноразово потрапляв у ситуації з недостатнім освітленням. Чи під час вечірніх прогулянок, чи під час виконання робіт в обмеженому просторі, коли джерело світла розташовано не в тому місці, де потрібно. Що вже казати про поточні обставини, коли кожної миті можна чекати аварійного відключення електрики через ворожі обстріли енергетичної інфраструктури. Найкраще рішення в цих випадках — купити ліхтарик. Асортимент таких виробів досить великий, але його можна умовно розділити на декілька категорій залежно від типу.

Ручні

Це найпоширеніший різновид, який потрібно тримати в руці. Вони легкі, мають компактні розміри й можуть знадобитися в будь-якій ситуації — вдома, у гаражі, на роботі. В останньому випадку, коли освітлювати потрібно багато й довго, краще вибирати більш потужні й, відповідно, масивні девайси. Бажано, щоб вони мали ергономічну ручку. Розглянемо основні різновиди ручних ліхтариків:

Пошукові. Призначені для рятівників, дігерів, але популярні й серед тих, хто любить подорожувати. Відрізняються рекордною далекобійністю та підвищеною яскравістю. Здатні освітлювати великі за площею ділянки місцевості.

Тактичні. Використовуються військовими та представниками силових структур. Не гребують ними й мисливці. Головна їхня особливість — міцність конструкції: вони не бояться струсів, ударів, падінь. Такі ліхтарики можуть використовуватися і як зброя, якщо нічого іншого під рукою немає.

Кишенькові. Маючи невеликі розміри, вони не займають багато місця в сумочці чи кишені та можуть стати незамінним помічником у різних неочікуваних ситуаціях.

Налобні

Такі пристрої дуже популярні в тих випадках, коли руки зайняті, а освітлювати простір перед собою конче потрібно. Їх купують туристи, спортсмени, любителі порибалити та мисливці. На будівництві вони допомагають майстру зробити свою справу в умовах поганого освітлення. Для кріплення на голові зазвичай використовується м’який, але міцний ремінець.

Стаціонарні

«Найдоросліший» тип освітлювальних пристроїв. Як правило, це багатофункціональний прилад, який можна поставити на пласку поверхню, забезпечуючи освітлення великої площі. Хоча промінь може бути й акцентованим. Різновиди:

Кемпінгові (їх ще називають ліхтарями-лампами). Забезпечують кругове освітлення території чималої площі. Не бояться дощу, вітру, снігу, туману.

Інспекційні. Саме такі ліхтарі використовують на СТО та в автомайстернях. Їхня конструкція передбачає легке кріплення в зоні проведення ремонтних робіт (петлі, магніти тощо). Корпус теж відповідає таким умовам, надаючи можливість без особливих зусиль спрямувати промінь у потрібне місце.

Якщо потрібно освітлювати великі площі, зокрема на відкритій місцевості, варто придбати ліхтар-прожектор. Він має велику потужність світлового потоку, ударостійкий корпус.

Знаючи, для чого вам ліхтарик, можна легко підібрати потрібну модель. У каталозі сайту Allo.ua в Одесі можна встановити потрібний фільтр, що значно пришвидшить пошук. За потреби можна також отримати вичерпну консультацію спеціаліста.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10297
Опубліковано: 24.10.23