Dark mode


A+ | Скинути | A-
Затримано колаборанток, які працювали в окупаційних структурах Херсона
Затримано колаборанток, які працювали в окупаційних структурах Херсона
СБУ затримала двох колаборанток з окупаційного “управління соцполітики РФ”, яке діяло після захоплення Херсона.

Служба безпеки викрила ще двох чиновниць-колаборанток у Херсоні. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 3 листопада.

 

Одна з жінок намагалася втекти від правосуддя за кордон. Втім, співробітники СБУ завадили цьому і затримали зловмисницю біля кордону з Європейським Союзом.

 

Фігурантками виявились дві посадовиці: одна з міського управління праці та соціального захисту населення, а інша – регіонального представництва Фонду держмайна. Після захоплення міста жінки підтримали російських загарбників і за це отримали “призначення” до місцевої окупаційної адміністрації РФ.

 

Там їх влаштували на керівні “посади” у лавах окупаційного підрозділу “соцполітики Херсонського міського округу”.

 

Так, одна з колаборанток очолила “відділ інформаційної роботи та документообігу”. Там вона займалась переоформленням установчих документів за російським “законодавством” та підшукувала “кадри” для подальшого працевлаштування до псевдоустанови.

 СБУ затримала колаборанток з окупаційного “управління соцполітики РФ”

 

Інша зловмисниця завідувала так званим “відділом нарахувань”. За даними слідства, вона погрожувала місцевим жителям скасуванням соцвиплат, якщо вони відмовляться отримувати паспорти Росії.

 

Зловмисницям повідомлено про підозру в колабораційній діяльністі. Наразі обидві жінки перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

 

Нагадаємо, агента ФСБ, який під виглядом журналіста шпигував для окупантів в Харківській та Донецькій областях, засудили до 12 років тюрми.

Очолила псевдоміністерство: оголошено підозру “радниці” ватажка “ЛНР” 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20761
Опубліковано: 03.11.23