Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Волині затримали правоохоронця, який допомагав ухилянтам
На Волині затримали правоохоронця, який допомагав ухилянтам
“Клієнти” на кордоні називали заздалегідь обумовлений пароль. Ухилянтів оформлювали як нібито особу з інвалідністю, але ніяких документів при цьому не було.

У Волинській області затримали правоохоронця, який організував схему виїзду чоловіків за кордон. Вартість “послуги” складала вісім тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що “клієнти” на кордоні називали заздалегідь обумовлений пароль. Ухилянтів оформлювали як нібито особу з інвалідністю, але ніяких документів при цьому не було.

Посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області брав гроші траншами: 4,5 тисячі доларів за початок підготовки до виїзду за кордон, ще 1,5 тисячі перед виїздом, а інші 2 тисячі після виїзду. Їх передавала довірена особа.

Фігуранта затримали під час отримання останньої частини грошей. Йому оголосили підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Служба безпеки України заблокувала ще чотири  схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Схеми уникнення призову викрито в Києві, Хмельницькому, на Одещині й на Львівщині. У деяких з них брали участь кримінальники.

Також повідомлялося, що на Одещині знешкоджено злочинне угруповання, члени якого перевозили ухилянтів до кордону на каретах швидкої допомоги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14576
Опубліковано: 15.11.23