Dark mode


A+ | Скинути | A-
Правоохоронець на Волині допомагав ухильникам від мобілізації втекти з України
Правоохоронець на Волині допомагав ухильникам від мобілізації втекти з України
Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили правоохоронця у Волинській області, який допомагав ухилянтам від мобілізації тікати за кордон за 8 тисяч доларів.

Одного з “клієнтів” затримали під час спроби пперетину кордону. Він назвав пароль прикордонникам, щоб вони його випустили з країни як людину з інвалідністю, хоча він був абсолютно здоровим. Документи, що підтверджують інвалідність, у нього були відсутні. Втікача від мобілізації затримали на кордоні, повідомляє РБК-Україна.

Співробітники ДБР встановили, що один із чиновників, який працював у правоохоронних органах Волинської області, використовував свої зв’язки, щоб допомагати ухилянтам від мобілізації потрапляти за кордон. За це вони частинами платили йому 8 тис. доларів через довірених осіб: 4,5 тис доларів під час підготовки до від’їзду, 1,5 тис доларів перед тим, як покинути Україну, а решту 2 тис доларів – після перетину кордону.

Чиновника затримали на гарячому: під час передачі йому останньої частини грошей. Порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, що з лютого 2022 року в Україні воєнний стан і загальна мобілізація. На службу в ЗСУ можуть призвати будь-якого чоловіка від 18 до 60 років. Виїзд за кордон для них заборонений.

Видання URAUA раніше повідомляло, що співробітники військкомату в Одесі намагалися насильно мобілізувати чоловіка просто на вулиці. Він не опинився на фронті проти своєї волі тільки завдяки втручанню перехожих.

Сообщение Правоохоронець на Волині допомагав ухильникам від мобілізації втекти з України появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 24478
Опубліковано: 15.11.23