Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ліквідовано канал постачання компонентів для ударних дронів з ЄС до Росії
Ліквідовано канал постачання компонентів для ударних дронів з ЄС до Росії
Канал надходження на територію Російської Федерації критично важливих компонентів для військово-промислового комплексу для обстрілу України було блоковано в результаті міжнародної операції.

У результаті міжнародної операції ліквідовано канал постачання компонентів для дронів-камікадзе з Євросоюзу до Росії. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Повідомляється, що поліцейські отримали у справному стані два дрони Shahed-136 і Mohajer-6 (росіяни використовують таки для ударів по Україні), х розібрали їх і встановили виробників високотехнологічної продукції, блоків управління та мікросхем з Євросоюзу та США, продукція яких потрапляла в Росію для виробництва ударних дронів всупереч встановленим санкціям і обмеженням.

Зібрану інформацію через офіцера зв’язку від України в Європолі було переданого компетентним правоохоронним органам країн Євросоюзу. На запит першою відгукнулася Служба розслідування фінансових злочинів Міністерства фінансів Королівства Нідерланди і розпочала на основі отриманих матеріалів міжнародну операцію Дрейк.

У рамках операції був проведений комплекс слідчих та розшукових дій на території України та Нідерландів, за результатами яких були зібрано беззаперечні докази відносно російського підприємця, який постійно мешкає на території Нідерландів, і протягом останніх семи місяців в обхід санкцій постачає на територію російської федерації мікросхеми для потреб збройних сил та оборонного комплексу країни-агресора. З метою маскування своєї протиправної діяльності ділок використовував фіктивні фірми, зареєстровані на Мальдівах, – йдеться в повідомленні.

Суд міста Роттердам виніс фігуранту вирок – півтора року позбавлення волі та 200 000 євро штрафу.

“В результаті канал надходження на територію Російської Федерації критично важливих компонентів для військово-промислового комплексу для обстрілу України було блоковано”, – додали в поліції.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз у межах 12-го пакету санкцій проти Росії запропонував заборонити експорт верстатів і деталей, які Росія використовує для виготовлення зброї проти України.

Пентагон в обхід санкцій закуповував російську нафту – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17816
Опубліковано: 15.11.23