Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Politico розповіли, коли у США може відбутись голосування за допомогу Україні
У Politico розповіли, коли у США може відбутись голосування за допомогу Україні
Лідер сенатської більшості Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена про надання мільярдної допомоги Україні та Ізраїлю вже 4 грудня.

Про це повідомляє Politico.

Зазначено, що заява Шумера чинить тиск на законодавців, щоб вони уклали угоду про безпеку кордону, що поєднується з допомогою для України та Ізраїлю.

Шумер звинуватив цю вимогу щодо кордону як “найбільшу затримку” у виділенні нових коштів на оборону України від Росії та війну Ізраїлю з ХАМАС.

Лідер демократів заявив, що його фракція, що складається з 51 члена, готова працювати над рішеннями щодо імміграції, але попередив, що якщо Республіканська партія займе занадто жорстку позицію, це може “поставити під загрозу весь” додатковий законопроект.

Він також закликав демократів більше взаємодіяти з республіканцями.

Кілька тижнів тому була сформована двопартійна група, яка сподівається укласти угоду, що поєднала б запит Байдена на виділення понад 100 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Тайваню та кордону зі змінами в політиці надання притулку та умовно-дострокового звільнення в США.

Politico вказує, що майже напевно знайдуться 60 голосів для надання Україні ще десятків мільярдів доларів, але республіканці попередили, що не зроблять цього без угоди щодо кордону, оскільки вважають, що спікер Майк Джонсон не підтримає законопроект, що не містить положень про безпеку кордону.

Наполягання Шумера на голосуванні в Сенаті на початку грудня дає переговорам у Сенаті крайній термін. Цієї осені Конгрес вже двічі ухвалював законопроекти про витрати, які не передбачають допомоги Україні, і в новому році ситуація буде тільки ускладнюватися.

– Ніщо не зробить автократів на кшталт Путіна чи Сі зараз щасливішими, ніж те, що США коливаються в підтримці українського народу та його військових. Йдеться не лише про українську чи трансатлантичну безпеку, але й про американську безпеку, тому що безконтрольний Путін – це знахабнілий Путін, – сказав Шумер.

Він також повідомив, що найближчими днями відбудеться брифінг усіх сенаторів щодо України.

Раніше результати опитування, проведеного Центром вивчення суспільних проблем Associated Press-NORC, показали, що допомогу США Україні озброєнням схвалює 48% американців.

Читайте також

США зняли спекуляції про “вибір між Україною та Ізраїлем” – Міноборони

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20806
Опубліковано: 27.11.23