Dark mode


A+ | Скинути | A-
США заблокували схеми, які працювали на військові потреби Ірану
США заблокували схеми, які працювали на військові потреби Ірану
Фото: Unsplash

Штати заблокували міжнародні схеми, які працювали на військові потреби Ірану

Іранський режим використовує заплутані мережі іноземних підставних компаній і брокерів для здійснення незаконної комерційної діяльності.

США оголосили про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму. Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.

Серед іноземних компаній, які забезпечують доходи на військові потреби іранського режиму, вказані компанії з Гонконгу й Об’єднаних Арабських Еміратів.

“Сьогодні OFAC запровадив санкції проти понад 20 фізичних та юридичних осіб за їхню участь у фінансових схемах на користь Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL), Генерального штабу збройних сил Ірану (AFGS) і Корпусу вартових ісламської революції – Сил Кудс (IRGC-QF)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки цим схемам Іран отримував мільярдні прибутки через продаж товарів. Кошти йшли на фінансування діяльності Ірану щодо дестабілізації в регіоні, а також підтримки низки регіональних проксі-угруповань, в тому числі ХАМАС і Хізбалли.

Як зауважили в Мінфіні США, іранський режим використовує заплутані мережі іноземних підставних компаній і брокерів для здійснення незаконної комерційної діяльності та використання міжнародної фінансової системи.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США ввело санкції проти низки компаній з Ірану, Китаю, Росії й Туреччини, які сприяли контрабанді компонентів для виробництва іранських літаків і безпілотників.

Також повідомлялося, що Рада ЄС ухвалила рішення продовжити дію обмежувальних заходів проти Ірану в рамках режиму санкцій за ядерне розповсюдження, у відповідь на порушення Іраном умов СВПД – Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Ірану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22030
Опубліковано: 29.11.23