Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підсумки 16.12:Контрнаступ-2024 і далекобійні БПЛАСюжет
Підсумки 16.12:Контрнаступ-2024 і далекобійні БПЛАСюжет
Україна готує “правильний” контрнаступ; ЗСУ отримали нові далекобійні дрони. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Україна готує “правильний” контрнаступ – ЗМІ

Україна планує новий контрнаступ у 2024 році. І він, очевидно, буде таким, яким його планував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на це літо. Про це напередодні повідомила німецька газета Welt. Україна досі має доступ до понад 95% усіх систем озброєння, поставлених Заходом. Вони не були використані в контрнаступі, стверджують журналісти. Видання нагадує, що українські підрозділи утримують плацдарм поблизу Херсона на тимчасово окупованому Росією березі Дніпра. Звідси лише 60 кілометрів до Криму.

ЗСУ отримали нові далекобійні дрони

Українська компанія-виробник Terminal Autonomy передала військовим першу партію нових ударних безпілотників AQ 400 Scythe. AQ 400 Scythe здатні летіти на відстань 750 км та нести корисне навантаження до 32 кілограмів. Є також можливість збільшити навантаження до 70 кг, зменшивши дальність польоту. Безпілотники можна запускати за допомогою коротких злітно-посадкових смуг або катапульт. Серед особливостей цих БпЛА також називають швидке виготовлення, можливість масового виробництва та економічну ефективність.

ЗСУ повідомили про рекордне досягнення на півдні

Українські військовослужбовці на півдні держави за добу знищили 11 спостережних пунктів російських окупантів. Це новий рекорд, повідомило командування Сил оборони півдня України. ЗСУ отримали підтвердження про знищення 11 окупантів, однієї реактивної системи залпового вогню Град, однієї гармати, двох мінометів, 11 одиниць автобронетехніки та комплексу відеоспостереження Муром-М.

Ще один український водій помер на кордоні з Польщею

На пункті пропуску Краківець – Корчова на польсько-українському кордоні в суботу, 16 грудня, помер український водій, що перебував у черзі, утвореній через блокування руху вантажного транспорту з боку польських перевізників. Водія забрала швидка, дорогою до лікарні він помер. Поки мені не відомо, з якої він компанії

Підрив гранат на Закарпатті: один із поранених помер

Один із постраждалих від підриву гранат депутатом Керецьківської сільської ради на Закарпатті помер у лікарні від отриманих поранень. Тим часом, депутат, який підірвав гранати, отримав підозру в терористичному акті. Він у лікарні під охороною. Правоохоронці тим часом вивчають його “передсмертну записку”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23677
Опубліковано: 17.12.23