Dark mode


A+ | Скинути | A-
Охрестили війною дронів: Гуменюк про дії російських окупантів у Чорному морі
Охрестили війною дронів: Гуменюк про дії російських окупантів у Чорному морі
Російські війська намагаються опановувати всі можливі стихії для ведення повномасштабної війни проти України. Зокрема, йдеться про надводні та підводні дрони, щоб перехопити перевагу в Чорному морі.

Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Її вже охрестили війною дронів. Поступово опановують всі можливі варіанти стихій, де вони можуть бути застосовані. Це і повітря, і наземні, і надводні, і підводні дрони. Не можна виключати активізації цього напрямку на воді. Те, що ми констатуємо, що корабельне угруповання ворога в згорнутому складі потрохи патрулює там, де ще є химера безпеки для них, – сказала Гуменюк.

Речниця ОК Південь звернула увагу, що російські війська останнім часом не переходять у північно-західну частину Чорного моря, тому що бояться удару Сил оборони України.

– Вони потроху висуваються вздовж узбережжя, яке поки що вважають своїм (я про тимчасово окупований Крим). Але вже не переходять у північно-західну частину Чорного моря, тому що там їм досить неспокійно. Три-дві одиниці вони виставляють на чергування в Чорному морі, одна – накриває надводну обстановку в Азовському.

І ракетоносії крайній раз виходили на бойове чергування наприкінці листопада, тобто вже три тижні ми не спостерігаємо його. Але зарікатися не можна. Вони мають можливість застосувати їх з тієї відстані, куди наразі заховали, – зазначила Гуменюк.

Читайте також

Зеленський: Успіх України в битві за Чорне море – це те, що буде в підручниках історії

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19428
Опубліковано: 18.12.23