Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підсумки 23.12: Розблокування кордону і обстрілиСюжет
Підсумки 23.12: Розблокування кордону і обстрілиСюжет
Польські фермери припинили блокування кордону; Росіяни накрили Херсон масованим вогнем, є постраждалі. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Польські фермери припинили блокування кордону

Польські фермери припинили протести на кордоні з Україною у пункті пропуску Шегині-Медика. Про це повідомив віцеміністр Міністерства аграрної політики Польщі Міхал Колодзейчак. “Акцію протесту призупинено, три основні вимоги увійдуть у стадію реалізації найближчим часом. Після Нового року ми сідаємо за стіл, щоб разом опрацювати очікувані рішення”, – написав Колодзейчак. Відомо, що фермери вимагають забезпечити дотацію на закупівлю кукурудзи, зберегти сільськогосподарський податок на рівні поточного року і продовжити кредитування ліквідності.

Росіяни накрили Херсон масованим вогнем, є постраждалі

Російські агресори завдали масованого удару по Херсону. В результаті атаки в місті почалось кілька пожеж. Ворог пошкодив газові мережі – спалахнула велика пожежа. Також під вогнем опинився й один з медичних закладів. Пізніше місцева влада повідомила, що внаслідок обстрілів постраждали семеро людей. Серед них – 15-річна дитина.

Росія завдала удару по ТЕС, п’ять поранених

Російські агресори в черговий раз атакували одну з українських теплоелектростанцій. Поранення отримали п’ять працівників, повідомив енергохолдинг ДТЕК. Обладнання підприємства також зазнало пошкоджень. Вказано, що це вже десята атака на прифронтову теплоелектростанцію за останні два місяці.

Зеленський ввів нові санкції РНБО

Президент Володимир Зеленський ввів у силу ще два рішення Ради національної безпеки і оборони України про запровадження економічних санкцій. Два нові пакети санкцій стосуються колаборантів і компаній на тимчасово окупованих територіях. Підсанкційним особам блокують активи на території України, припиняють торгівельні операції та транзит ресурсів країною, анулюються ліцензії тощо.

Міноборони планує по-новому запрошувати українців у ТЦК

Міністерство оборони розглядає можливість повідомляти чоловіків про необхідність з’явитися в ТЦК за допомогою електронних сповіщень. Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров. Він уточнив, що сповіщення отримуватимуть також чоловіки, які перебувають за кордоном. “Якщо ми вже ухвалимо рішення за категоріями, запрошення надішлемо всім”, – наголосив міністр. Умєров додав, що Міноборони працює над технічними рішеннями, щоб цей процес був цивілізованим.

У Львові вибухнув будинок: троє загиблих

У Львові стався вибух у приватному житловому будинку на вулиці Княгині Ольги. Ймовірною причиною називали газ. Тіла двох чоловіків рятувальники витягнули з-під завалів. Тіло пенсіонерки знайшли у суміжному будинку. Окрім того, до лікарні доставлено чотири особи, з них дві дитини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 24961
Опубліковано: 24.12.23