Dark mode


A+ | Скинути | A-
"Метінвест" Ахметова спрямував на допомогу армії та українцям вже майже 5 млрд гривень
"Метінвест" Ахметова спрямував на допомогу армії та українцям вже майже 5 млрд гривень
Металургійна група "Метінвест" відзвітувалася про соціальні і мілітарні зусилля. Зокрема про понад 2,5 млрд грн, спрямованих Силам оборони в межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Так, з початку вторгнення  компанія розпочала випуск сталевих виробів для фронту. Зокрема, налагодила технологію виробництва спецсталі для бронепластин – головних складників бронежилетів. Виготовлено чи закуплено 150 тисяч бронежилетів, 25 тисяч шоломів і касок.

Повідомляється, що бронею від "Метінвесту" також оснастили 200 фронтових автомобілів. А бійців на фронті захищають понад 330 спеціальних мобільних підземних укриттів-"криївок". 

Крім того, Метінвест виготовив і передав ЗСУ понад 250 одиниць фальшивої артилерії - макетів гаубиць і радарних установок, і навіть декілька HIMARS. Вони бережуть справжню техніку й змушують ворога витрачати дорогі боєприпаси на знищення реалістичних цілей.

В компанії зазначають, що бронетехніку ЗСУ від російських дронів на фронті захищають вже 32 "ловця ланцетів"-  інженерних виробів зі сталевого каркаса й закамуфльованої сітки-рабиці.

"Понад 1500 розвідувальних дронів, 2000 одиниць високоточної військової оптики, 450 систем резервного живлення, 875 одиниць комунікаційного обладнання, понад 520 автівок різного призначення та 1,2 млн літрів пального для їхнього заправлення, 10 високошвидкісних катерів, 100 швидких та еваків, 32,5 тис. аптечок і турнікетів", - перераховують в компанії пряму допомогу війську.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за 9 місяців 2023 року "Метінвест" перерахував понад 11 млрд грн податків і зборів до бюджету.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18586
Опубліковано: 28.12.23