Dark mode


A+ | Скинути | A-
Українці за кордоном кинулися до консульств через законопроєкт про мобілізацію
Українці за кордоном кинулися до консульств через законопроєкт про мобілізацію
На тлі можливого ухвалення у Верховній Раді законопроєкту 10378 в сервісних центрах різних країн світу значно збільшилися черги з військовозобов’язаних українців.

Подібні настрої поширюються, оскільки новий документ торкнеться всіх громадян України, які ухиляються від призову до армії, навіть якщо на час дії закону вони перебувають за межами нашої країни.

Зокрема йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. Якщо вони захочуть отримати консульські послуги, це буде можливо лише за умови пред’явлення військово-облікових документів, виданих в Україні.

Черги в сервісний центр у Варшаві

Черги в Польщі

Винятком будуть такі послуги у консула як оформлення документів для повернення в Україну, нотаріальних дій щодо спадщини, а також у випадках загрози життю чи здоров’ю українця, який звернувся.

Факти ICTV очікують на офіційний коментар МЗС України щодо цієї ситуації.

Черги в сервісний центр в Празі. Скриншот: Олександр Шевченко

Нагадаємо, представник Сухопутних військ Володимир Фітьо зазначив, що вручення першої повістки не означає негайної відправки на фронт. Він докладно розписав порядок підготовки до військової служби у разі, якщо військовозобов’язаний не має підстав для відстрочення та серйозних захворювань.

Скриншоти: Радіо Свобода, YouTube inPoland

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15138
Опубліковано: 28.12.23