Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ОП оцінили поточний законопроєкт про мобілізацію
В ОП оцінили поточний законопроєкт про мобілізацію
Законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, “щоб там були відповідні правильні нормативні позиції”, запевнив Михайло Подоляк.

Законопроєкт про мобілізацію не буде виноситися на голосування Верховної Ради у нинішньому вигляді. Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону у суботу, 30 грудня.

“Чи буде він (законопроєкт – ред.) в такому вигляді? Ні. Для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і РФ не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну”, – заявив Подоляк.

Він запевнив, що законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, “щоб там були відповідні правильні нормативні позиції”.

“Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію”, – зазначив радник керівника ОП.

За його словами, нинішня війна “потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів”.

“Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, Міністерства оборони, Міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно”, – резюмував Подоляк.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Кореспондент.net детально проаналізував законопроєкт про мобілізацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12555
Опубліковано: 30.12.23